20131026 Nick Gerwim Tammenga

Toneelvereniging Ons Genoegen mag dit seizoen over een zeer vruchtbare periode spreken. Waren de leden een paar weken geleden nog op kraamvisite bij Jason Geert Ubels, de jonge zoon van René en Renate Ubels, afgelopen week bereikte ons het bericht dat Pieter Tammenga en zijn vriendin Anja Warringa de trotse ouders zijn geworden van Nick Gerwim.DSCN3120

Dat betekent voor de vereniging wat organisatievermogen, want er moet een traditionele krentewegge worden besteld, en afgeleverd bij de kersverse ouders en hun zoon.

Aangezien de warme bakkers in Zuidlaren niet meer in staat zijn een wegge te bakken die aan ons gewenst formaat voldoet, heeft de vereniging een beroep gedaan op de ambachtelijke bakkers van molenmuseum De Wachter. Deze ambachtslieden vinden het iedere keer weer een uitdaging om een brood te bakken waar ze met trots hun naam aan kunnen hangen.

Het aanbieden van de wegge gebeurd ook op traditionele wijze, alhoewel  traditioneel? Een voorzitter en een secretaris die de wegge tussen zich in zeulen, en de rest van de groep op gepaste afstand erachter lijkt meer op een processie dan op het aanbieden van een geboortegeschenk.

Hoe dan ook, de leden werden met groots onthaal binnen gehaald bij het jonge gezin, alwaar de wegge gelijk werd aangesneden om te proeven. De jonge Nick onderging dit alles gelaten en had alleen maar oog voor zijn moeder. Over een paar jaar, wanneer hij wat groter is zal hem worden verteld dat de toneelvereniging van zijn grootouders en pappa zeer op tradities is gesteld.DSCN3126

 

Vanuit de vereniging wensen we het jonge gezin dan ook alle geluk toe voor de komende jaren.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het antwoord in *Captcha loading...