20131022 Repetitie op toneel

De repetities voor de uitvoering op 14 december a.s. hebben zich verplaatst van de serre van het sprookjeshof naar de grote zaal. Daar kunnen de acteurs en regisseur zich uitleven op het grote toneel dat daar voor hun ter beschikking staat. Het is eerst nog wat onwennig, vooral voor de debutanten, want zij zijn niet gewend dat de regisseur soms wel eens wat theorie oefeningen laat verrichten. Het boos kijken is vooral voor onze nieuwste aanwinst een groot probleem.

Want boos kijken met een glimlach, daar raken de medespelers niet van onder de indruk, net zoals een vader die glimlachend tegen zijn kind verteld dat sinterklaas niet bestaat,..Hij is op dat moment niet geloofwaardig.

Hoe dan ook, de repetities komen tot een climax, want in het achterhoofd zijn ze zich er van bewust dat er nog maar een stuk of 6 repetities te gaan zijn voor de grote avond zich aandient.

De plekken moeten worden opgezocht op het toneel, en niemand mag een ander voor de voeten lopen, en hoe stelt men zich een erotisch getinte scene voor, dat zich buiten afspeelt op een boerenerf? In de dagelijkse praktijk betekend dit een aanklacht vanuit de buurt wegens schennis der zedelijkheid, maar bij TOG is het vanzelfsprekend dat de liefde gewoon in de buitenlucht wordt bedreven. Dat hebben eerdere uitvoeringen al laten zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het antwoord in *Captcha loading...